Er zijn op het internet veel verschillende soorten spelletjes te vinden. Deze spelletjes worden ingedeeld per categorie, zoals avontuurspelletjes, rollenspellen of bubble shooters. Maar er zijn ook spelletjes die muziekinstrumenten als basis hebben. Een voorbeeld hiervan is het spel Drum Session. In dit behendigheidsspel is het de bedoeling om zelf te kunnen drummen via de computer. Een ander spel met een instrument als basis is DJ Mixer. De speler van dit spel is een ware DJ en kan zo zijn eigen kunsten laten zien.

Afgelopen jaren is de website Turntable.fm erg intrek onder jongeren, hier kunnen zei zelf plaatjes draaien en dit delen met de rest van de wereld die in een “virtuele discotheek” staan. Zo kan de DJ zijn performance laten zien an het gevoel krijgen dat hij echt aan het draaien is.

Muziek en instrumenten kunnen de basis zijn voor een spelletje, maar het is ook mogelijk dat muziek ondersteunend werkt bij een spel. Zo kan muziek zorgen voor schrikeffecten in een spel, of juist om een bepaalde sfeer te creëren tijdens bijvoorbeeld een drie op een rij spelletje. Veel spellen zijn tegenwoordig in een bepaalde stijl gemaakt, waarin de muziek niet achter kan blijven. Een spel kan helemaal in de sfeer van een onderwater wereld zijn, maar ook het oude Egypte, een schattig betoverd landschap worden gebruikt als spelletjes locatie.

Turntable Fm