Ook voor kinderen is er tegenwoordig de optie om digitaal te leren musiceren. Op scholen worden de leerlingen steeds vaker uitgedaagd om hun creativiteit de vrije loop te laten. Aan de hand van projecten worden allerlei onderwerpen aangesneden, zoals het maken van digitale muziek.

Er zijn leerkrachten op school die zelf bedreven zijn in het maken van muziek op een eigen instrument. Ook zijn er leerkrachten die de leerlingen het een en ander kunnen vertellen over het maken van digitale muziek. Ter ondersteuning voor lessen en thema’s op de basisschool, zijn er verschillende projecten ontwikkeld. Binnen deze projecten worden suggesties geboden voor lessen, met bijbehorende materialen en oefeningen voor de leerlingen.

Voor leerlingen die online een instrument willen bespelen, is er de website Kindersongs. Op deze website wordt het niet alleen mogelijk gemaakt om met een computer een instrument te bespelen, maar er wordt ook direct een koppeling gemaakt naar de notenbalk die bij de toon hoort. Op die manier leren kinderen de noten kennen terwijl ze experimenten met de klanken van verschillende instrumenten. Leerlingen kunnen kiezen uit een piano, een drumstel, een orkest, een trompet, een vibrafoon, een gitaar en slagwerk.

Kindersongs piano